CIUPERCUTE PANE CU SOS

de ionix in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2009 | 6749 vizualizari

 

sosul este unul inventat de mine dar mi-a placut foarte mult.... asa ca... dau la sharuit :p hehehe enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete (sa fie mai mari)
  • 3 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare, chilli
  • ulei pentru prajit
pentru sos:
  • 250 ml iaurt
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 tuburi de branza topita (verdeata, smantana si cascaval)
  • o lamaie
  • o lingura faina
  • 1 galbenus de ou
  • o legatura de marar
  • cimbru
  • busuioc
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CIUPERCUTE PANE CU SOS:

 

  • Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.

 

Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat de pune faina si pesmet. Intre timp trebuie pus pe foc la incis un ceaun, sau o tigaie inalta, cu ulei de floarea soarelui (sa fie destul de mult ulei incins cat sa acopere ciupercile cand o sa fie introduse).

Se iau ciupercile una cate una si se trec mai intain prin faina, apoi prin ouale batute iar la sfarsit prin pesmet. 

Se pun in uleiul foarte bine incins si se lasa pana se rumenesc. Se scot intr-o tava pe care au fost asezate in prealabil niste prosoape de bucatarie, asta pentru a absoarbe surplusul de ulei.

 

 

  • Pentru sos:

 

Intr-o oala mai mica, se incinge uleiul de masline peste care se pune ceapa, taiata marunt marunt, si usturoiul, tocat foarte marunt. Se lasa pana se inmoaie un pic iar apoi se toarna iaurtul. Se pun cele 3 tuburi de branza topita si se invarte intruna pentru a nu se lipi de oala. 

In momentul in care branza topita este topita in iaurt se toarna zeama de la o lamaie .

  Galbenusul de ou se pune peste compozitie avand grija ca focul sa fie la minim. Se pune si lingura cu faina si se amesteca intruna pentru a nu se lipi.

La sfarsit se pune sare, piper, cimbru,  busuioc si marar proaspat, tocat marunt, dupa gust.

 

Din 2-3 frunze de varza confectionati un cosulet pe fiecare farfurie, turnati sosul si decorati cu frunze de marar sau patrunjel.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie cand dati prin faina, ou si pesmet sa fie acoperite bine inclusiv in caciulita ciupercutelor.

2

La sos trebuie sa aveti mare grija sa nu se prinda de oala pentru ca se poate afuma sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "CIUPERCUTE PANE CU SOS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Adinuta 1

30.10.2009, 08:11

eu as zice ca te pricepi foarte dragut cosuletul

ionix 1

30.10.2009, 08:15

mersic... esti o dulce... pe mine ma chinuie talentul iar de cele mai multe ori arata oribil ... pfff, dar macar sunt comestibile

elena1988 1

04.03.2011, 09:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza